match mot Järla

igår hade vi vår första 94 match den här säsongen, det var mot järla och vi förlora med 3-2:( så här skriver våra tränare om matchen:

Matchen förlorade vi de första 20 minuterna, vi var stillastående, tog inte närkamper, spelade ängsligt från målvakt till anfall. Järla hade ett bra spel och var aggresivare vilket gjorde att de vann bollar samt sprang runt oss under första delen av matchen.  Kanske berodde det på att det var vår 1:a 94 match för hösten, ingen lagdel kom upp i tempo de 1:a 20 minuterna. Det gällde hela laget !

Båda Järlas mål kom i situationer där dåligt positionsspel och mycket tveksamma individuella ingripanden, gjorde att de kunde göra två mål under ganska kort tid. Efter ett flertal justeringer i de olika lagdelarna började vi så småningom faktiskt lira helt ok i slutet av 1.a halvlek. Vi börjar täppa till i försvaret, börjar vilja vinna boll, samt bli lite mindre omständiga i vårt spel. På en bra hörna i slutet av 1:a halvlek lyckas Julia forcera in bollen till 2-1. I andra halvlek får vi betydligt bättre fart på benen, vi trycker på rejält och efter vissa korrigeringar på anfallsspelet så ger det resultat och Filippa lyckas få in 2-2. Här under andra halvlek så har vi ett något bättre spel än Järla och får glädjande precis som förra matchen till en mängd avslut, speciellt på hörnor. Järla håller dock i hop sitt lag mycket bra ,fast vi trycker på, och deras målvakt gör ett antal fenomenala räddningar. Till saken hör att vi får inget gratis, vi jobbar mycket hårt för att få in ledningsbollen men Järla lyckas stänga igen och de gör det bra.

Som vanligt i en match som väger är det ofta fasta situationer som avgör och i denna match avgör Järla. På en hörna tio minuter från slutet får Järlas hörnläggare in en praktträff på bollen som dyker in otagbart för Linnea i målet och 3-2 är ett faktum. Fast vi lyfter spelet ytterligare så lyckas vi inte få in bollen och Järla vinner med 3-2.

Järlas tränare kom efter matchen och sa att ett oavgjot resultat skulle vara mest rättvist och besviken som man var började jag hålla med honom men med eftertanke så skall ju inledningen av matchen räknas lika mycket som slutet av matchen och vi var inte bra de första 20 minuterna så Järla vann rättvist.

Järla hade en  hög nivå denna match, för vi spelad stundtals väldigt bra, kanske några av våra bästa perioder men de vek inte ner sig, så trots förslust blandade känslor. Resultatet trisst, spelmässigt under andra halvlek, possitivt.

Jag vill efter denna match speciellt ge dommaren en eloge. Första gången på mycket länge så få vi en dommare som är med i matchen på allvar. Trots tufft spel från båda lagen så blev det aldrig grinigt på planen, två bortdömda mål (ett för vardera lag) båda bedömingarna helt korrekta och mycket tydlig nivå över hela planen.

Han var lika bra som Järla denna kväll :-)